ONE genomineerd voor Dutch Design Award

Evenementen, Nieuws

ONE genomineerd voor Dutch Design Award

Door: Petra Starink | 09-06-2015

ONE, het verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens, een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en ontwerp van Moodbuilders Architecture is één van de genomineerden voor de Dutch Design Award in de categorie Habitat. De andere genomineerden zijn: Agora 2014 Espace Public (Inside Outside), het Paviljoen van Bahrein (Anne Holtrop), Pani Ambachtsschool (Schilderscholte Architecten) en het plafond van de Markthal (Arno & Iris / MVRDV). Op 24 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Awardshow van de Dutch Design Week in Eindhoven.

Verplaatsbaar huis

De Heijmans ONE is een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens.  Het idee voor de Heijmans ONE werd geboren in 2013. Voor het eerste ontwerp het licht zag is een gedegen onderzoek naar de doelgroep uitgevoerd, waarna ook een beter ontwerp kon worden gemaakt. Sinds de plaatsing van de twee prototypes op Zeeburgereiland in Amsterdam is het huis getest door een proefbewoonster. Momenteel staat een van de prototypes in Breda.

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. Met de prijsuitreiking, een tentoonstelling en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek is DDA een platform voor Nederlands design in de volle breedte. De Dutch Design Awards kent dit jaar elf prijzen toe in zes categorieën. Het werk van alle finalisten en winnaars van de DDA 2015 is te bekijken tijdens de tentoonstelling van 18 tot en met 26 oktober 2015 op Strijp T in Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.