Ongewoon gewoon: Wieki Somers

Nieuws

Ongewoon gewoon: Wieki Somers

Door: Petra Starink | 18-11-2014

In het Museum Boijmans van Beuningen wordt het 10 jarig jubileum van Studio Wieki Somers gevierd met de  tentoonstelling ‘Ongewoon gewoon’. Studio Wieki Somers bestaat uit Wieki Somers en Dylan van den Berg. Meer dan 30 objecten uit de periode van 10 jaar worden getoond met nadruk op de nieuwste series. Er zijn ontwerpen te zien die nog nooit eerder in Nederland vertoond zijn.

De objecten van Studio Wieki Somers vallen op door de combinatie van schoonheid, technisch vernuft en associatieve beeldtaal. Door de objecten wordt de bezoeker uitgenodigd om met andere ogen naar zijn eigen dagelijkse realiteit te kijken.

Blikvanger op de tentoonstelling is de Merry-Go-Round Coat Rack, de carrouselvormige garderobe in het entreegebied van het museum. Op de tentoonstelling zijn verder objecten uit de serie ‘Frozen in Time’ (2010) te zien, die geïnspireerd zijn op de extreme weersomstandigheden uit 1987, toen het Nederlands landschap werd vastgevroren door een ijzelstorm en de tijd stil leek te staan. Verder kun je de lampen uit de serie ‘Mitate’ zien waarvoor inspiratie werd opgedaan in Japan. De lampen zijn indrukwekkend door de materialen die gebruikt zijn en de versmelting van traditie en ambacht met moderne technieken.

Recent project Chimney Pots

Een heel recent project van Studio Wieki Somers zijn de designschoorstenen de Chimney Pots, bijzondere schoorstenen gemaakt voor een bouwproject in Hoofddorp. De schoorstenen zijn geïnspireerd op de middeleeuwse Engelse Tudor architectuur.

Publicatie met ontwerpfilosofie

Op de tentoonstelling verschijnt een publicatie waarin de ontwerpfilosofie van Studio Wieki Somers centraal staat. De publicatie is vormgegeven door Mevis & Van Deursen, met bijdragen van onder meer (inter)nationale designcritici Pierre Doze, Anniina Koivu en Louise Schouwenberg en conservator Annemartine van Kesteren. Fotograaf Elspeth Diederix kreeg de opdracht om de onderzoekthema’s van Studio Wieki Somers te visualiseren. Het boek is uitgegeven door JRP Ringier en verkrijgbaar in de (museum)winkel.

ARTtube

Studio Wieki Somers is opgenomen in de documentaire reeks Dutch Profiles. Deze aflevering en serie is te zien op het videokanaal ARTtube.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 11 januari 2015 in het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Beeldmateriaal: Museum Boijmans van Beuningen

Bekijk het werk van Studio Wieki Somers

Bekijk hier de video van het maken van de Chimney Pots

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.