Online Architectenplatform moderniseert CAO

Online Architectenplatform moderniseert CAO

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-10-2009

De architectenbranche gaat de eigen CAO op innovatieve wijze moderniseren. Daarvoor vormen de sociale partners in de architectenbranche – BNA, De Unie, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten – het online Architectenplatform. Op dit forum gaan werkgevers, werknemers, sociale partners met elkaar discussiëren over de modernisering van hun CAO.

Hoe meer werkgevers en werknemers meedoen, hoe groter de kans op een breed gedragen CAO in 2010, die bovendien nauw aansluit op actuele arbeidsmarktontwikkelingen. De sociale partners starten een uitgebreide campagne om werkgevers en werknemers op te roepen mee te praten op de site.

Vijf thema’s
Er staan vijf arbeidsmarktthema’s op het platform centraal: beloning, arbeidsduur en werktijden, vakantie en verlof, employability en vergoedingen. Elke sociale partner heeft een eigen forum op het Architectenplatform om met hun achterban te discussiëren. Dit maakt het onderscheid zichtbaar tussen de standpunten van werkgevers en werknemers. De discussie en campagne onder het motto ‘Een moderne CAO bouw je samen!’ duren tot 1 april 2010.

Online discussie
Op websites reageren op CAO’s komt vaker voor, maar dat alle betrokkenen op alle thema’s kunnen reageren en ook op elkaar is bijzonder. De architectenbranche voert op deze wijze een zeer transparante strategie om tot een goede CAO te komen.

Het Architectenplatform is een initiatief van de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) op verzoek van sociale partners. Met deze in gang gezette modernisering van de CAO geven sociale partners in de architectenbranche uitvoering aan eerdere in de CAO vastgelegde afspraken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.