Ontdek de zeespiegel in Spiegelzee

Ontdek de zeespiegel in Spiegelzee

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-07-2008

Op vrijdagochtend 18 juli wordt op het strand van Katwijk het paviljoen Spiegelzee geopend. In deze 8 meter hoge toren kan men wandelen en verschillende historische en toekomstige zeespiegel niveaus ervaren. In de toren zit een kronkelende trap waarmee de bezoeker omhoog en omlaag kan. Van +6 meter NAP, de stand voor de laatste IJstijd tot -120 meter NAP, toen de Noordzee droog stond.

De toren heeft een sculpturale vorm zodat wandelaars op het strand van grote afstand worden aangetrokken het bouwwerk te beklimmen. Op reis door de geologische tijd vindt men allerlei informatie over de zeespiegelstijging en de interactie tussen land en zee. Spiegelzee is bedacht door studenten en onderzoekers van de TU Delft en ontworpen door de architecten van ZUS (Zones Urbaines Sensibles). TNO adopteerde het project.

Gratis toegang
Vanaf zaterdag 19 juli is het paviljoen voor iedereen gratis toegankelijk. Studenten en medewerkers van de TU Delft en TNO zullen op verzoek rondleidingen geven. Via de website www.spiegelzee.nl kunnen rondleidingen worden geboekt.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.