Ontheemd tijdens CityLiv 2016

Ontheemd tijdens CityLiv 2016

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-08-2016

CityLiv 2016 vindt plaats van 27 augustus t/m 4 september in het centrum van Heerlen. Het thema van deze editie is ontheemd. Architecten, kunstenaars zorgen voor onverwachte verwondering met kunstinstallaties en live-acts. CityLiv is gratis te bezoeken.

Geur, beeld en geluid

Gastcurator Judy Straten heeft ‘Ontheemd‘ als thema gekozen voor CityLiv 2016, waaraan ze de sleutelwoorden ‘water’ en ‘hoop’ heeft gekoppeld. Water als drager van het leven, een symbool dat staat voor onze verlangens, onze angsten, maar ook voor zorgzaamheid en betrokkenheid. Hoop is daarbij essentieel om tegenslagen het hoofd te bieden en te vechten voor een nieuwe toekomst. De kunstenaars verbeelden met hun werken een persoonlijke interpretatie van het thema. Dit zorgt voor een unieke belevingswereld waarbij emoties tot leven komen door de sensatie van geur, beeld en geluid.

Experience Route

Beleef CityLiv op door de Experience Route te volgen. De route leidt je langs de zes kantelende, huisvormige installaties die reageren op hun direct omgeving. Het zijn tot de verbeelding sprekende kunstobjecten die ‘drijven’ in het centrum van de stad Heerlen. Ze zijn opgebouwd uit metalen stud frames, die met elkaar verbonden zijn door blauwe platen, verkregen uit de sloop van een psychiatrische inrichting (ontworpen door architect Niek Bisscheroux).

Workshops

Naast de doorlopende expositie heeft CityLiv een divers programma met performances en workshops. Ontdek de wereld van algen, of laat je meenemen op een verrassende geurreis door de vier natuurelementen. Tijdens de opening op 27 augustus is er een performance van danser/choreograaf Joost Vrouenraets en een Walking Models show met stukken uit de collectie van Ratna Ho & Studio Mulder i.s.m. Buitink Technology.

CityLiv is een initiatief van Studio Erol en wordt mogelijk gemaakt door Cultura Nova, IBA Parkstad, Gemeente Heerlen, Provincie Limburg, Resource Limburg en Heerlen Mijn Stad.

Beeld: CityLiv

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.