Ontwerp cultuurhuis Winschoten verlaat

Ontwerp cultuurhuis Winschoten verlaat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-03-2009

Door middel van een kort geding wil een derde architect ook een ontwerp indienen voor het nieuwe cultuurhuis in Winschoten. Aanvankelijk zouden vandaag de twee reeds ingediende ontwerpen gepresenteerd worden aan de inwoners van de deelnemende gemeenten in Groningen.

Afgelopen vrijdag heeft de architect op de valreep bezwaar aangetekend om zo ook een ontwerp in te kunnen dienen. Het kort geding van deze zaak dient op 14 april. Waarschijnlijk kunnen pas op 1 mei de twee of drie ontwerpen aan de inwoners gepresenteerd worden, met aansluitend de verkiezing via internet.

Het Cultuurhuis in Winschoten gaat onderdak bieden aan een theater, een centrum voor de kunsten, een muziekschool, een bibliotheek, een evenementenhal en de lokale omroep.

Ontwerpen
De twee andere ontwerpen zijn vrijdag wel gepresenteerd aan de gemeenteraden en de colleges van B&W van de vier Oldambtgemeenten. Ook de pers was hierbij aanwezig.

Bij het ontwerp van Atelier Pro uit Den Haag is veelvuldig gebruik gemaakt van klinkers. Het andere architectenbureau, Greiner Van Goor Huijten uit Amsterdam, die ook tekende voor de restauratie van theater Carré in Amsterdam, heeft juist veel glas verwerkt.

Bron + foto: RTV Noord

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.