Ontwerp en dementie: oproep ontwerpers

Ontwerp en dementie: oproep ontwerpers

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 12-06-2014

Voor een project gericht op verbetering van de verblijfsomgeving van mensen met dementie roepen het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en zorgaanbieder Cordaan ontwerpers op om zich aan te melden voor deelname. Doel van The Art and Science of Dementia Care is om de kwaliteit van het in- en exterieur te verbeteren en te specificeren, en in het ontwerpen zowel de ervaring van zorgverleners als de laatste wetenschappelijke inzichten te benutten. Een tweede doelstelling is het stimuleren van de kwaliteit van de interieurdiscipline.

Drie zorglocaties, zes interdisciplinaire teams

Het Stimuleringsfonds en Cordaan nodigen ontwerpers uit om deel te nemen aan dit experimentele en ambitieuze project. In een interdisciplinair ontwerplaboratorium werken ontwerpers, wetenschappers, zorgdeskundigen, producenten en opdrachtgevers op drie concrete zorglocaties aan ruimtelijke oplossingen en/of prototypes voor objecten. Per locatie gaan twee afzonderlijke teams van vier deskundigen aan de slag (1 wetenschapper, 1 ontwerper, 1 zorgdeskundige en 1 producent).

Deelname

Geïnteresseerde (interieur-) architecten / ontwerpers kunnen tot 22 juni 2014 hun motivatie voor deelname insturen. Het Stimuleringsfonds zal in samenwerking met Cordaan en de projectleiders zes (interieur-) architecten / ontwerpers selecteren, waarbij de motivatie en kennis betreffende het thema naast ontwerpkwaliteit de belangrijkste criteria zijn. De deelnemers ontvangen een subsidie van maximaal € 5.200

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.