Ontwerp Halte Utrecht Vaartsche Rijn vastgesteld

Ontwerp Halte Utrecht Vaartsche Rijn vastgesteld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-07-2008

De gemeente Utrecht heeft het ontwerp van de halte Utrecht Vaartsche Rijn vastgesteld. Direct betrokkenen en omwonenden hebben invloed gehad op het ontwerp van de toekomstige Randstadspoor- en HOV-halte. Onder de halte, op de koppen van de Ooster- en Westerkade, is ruimte beschikbaar voor kleinschalige winkel- en horecavoorzieningen gericht op reizigers en passanten. Dit zorgt voor levendigheid en bevordert de sociale veiligheid.

Het ontwerp houdt rekening met de komst van een parkeergarage onder de spoorbaan tussen de Oosterkade en de Albatrosstraat. De garage biedt plek aan circa 210 parkeerplaatsen. Dit najaar neemt het college een definitief besluit over aanleg en exploitatie van deze parkeervoorziening.

Samenwerking met ProRail
De komst van de gecombineerde halte Utrecht Vaartsche Rijn maakt deel uit van de spooruitbreiding Utrecht CS – Houten, die gelijktijdig met de HOV-baan Om de Zuid door ProRail wordt aangelegd. Dit tracé verbindt het Centraal Station rechtstreeks met de Uithof en vermijdt de drukte in de binnenstad. Gemeente Utrecht en ProRail werken bij deze projecten nauw samen. De samenwerking wordt nog vastgelegd in een projectovereenkomst tussen beide partijen.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.