Ontwerp hart tijdelijke microstad in Groningen

Ontwerp hart tijdelijke microstad in Groningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-07-2009

Op het braakliggende CiBoGa-terrein in Groningen komt een tijdelijke creatieve wijk. Amber Architectures realiseert samen met Jarino-flexibele bouwsystemen een stedelijk ensemble op de plek. Een verplaatsbaar overdekt plein, gecombineerd met horeca, hotel, kantoorruimte en kinderopvang, dat het gebied voor vijf jaar tot een levendig creatief stadsdeel zal maken.

Coherent
Specifiek voor de locatie heeft de architect een krachtig schakel-stapelvoorstel van nieuw ontwikkelde woon- en werkvolumes uitgewerkt. Hiermee heeft het Rotterdamse bureau een coherente invulling ontworpen die tegelijk de openbare ruimte vorm geeft.

‘EbbingHerberg’ is een open pleingebouw dat als centrum van de nieuwe tijdelijke Groningse wijk ruimte biedt aan creatieve economie, zorg, wonen, cultuur en vermaak.

Duurzame interventie
Met dit ontwerp voorziet Amber Architectures in een innovatief voorbeeld van tussentijdse stadsontwikkeling. Een modulaire architectonische oplossing die contextueel samengesteld kan worden om stagnerende stedelijke terreinen interimair te benutten en te activeren.

Het demontabele en recyclebare karakter maakt deze vorm van stedenbouw tot een duurzame interventie. Bovendien zijn de modules zelf opgebouwd uit milieusparende materialen en maakt het stelsel gebruik van groene energie. Amber heeft dit nieuwe bouwsysteem in samenwerking met producent Jarino-flexibele bouwsystemen ontwikkeld onder het label CubeColony.

Oplevering
Architect, producent en lokale gebruikers(organisaties) zullen nog voor het einde van de zomer een uitgewerkt bouwplan presenteren. De oplevering van de tijdelijke microstad staat gepland in 2010.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.