Ontwerp het Duurzaamheidscentrum

Ontwerp het Duurzaamheidscentrum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-01-2009

Op de kop van de Afsluitdijk moet een groot ‘duurzaamheidscentrum’ komen dat oplossingen aandraagt voor energie- en milieuvraagstukken in de hele wereld. Op 21 januari is het startsein gegeven voor een ontwerpwedstrijd van het World Sustainability Centre. Voor de winnende architect is er een prijs van € 30.000.

Voorzitter Henk Kroes van de Stichting Duurzaamheidscentrum hoopt dat de bouw van het centrum van 3.000 vierkante meter en een viersterrenhotel met veertig kamers in 2013 kan beginnen. Het gebouw moet in de omgeving van de Afsluitdijk passen en zelfvoorzienend zijn in het energiegebruik.

Ontwikkelplaats toptalent
Het centrum is bedoeld als ontwikkelingsplaats voor jong wetenschappelijk toptalent uit de hele wereld. Zij moeten onder de noemer ‘Act Now!’ nieuwe plannen gaan ontwikkelen om duurzaamheid beter mogelijk te maken. Hoeveel de bouw gaat kosten, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de stichting hangt dat af van het ontwerp. De ontwerpwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de TU Delft en financieel gesteund door de provincie Friesland en een regionale bank.

Henk Seinen, lid van de stichting en motor achter het initiatief is enthousiast over de mogelijkheden. “We maken van de Afsluitdijk een nieuwe permanente attractie die veel internationale bezoekers zal trekken, maar bovenal een bron van informatie gaat worden voor nieuwe duurzame ontwikkelingen.”

Website in de maak
Een speciale website voor ieder die wil deelnemen aan de Internationale Ontwerpwedstrijd is in de maak. Vanaf begin februari zal op de speciale site alle informatie over de wedstrijd te vinden zijn.Voor Nederlandse belangstellenden wordt op de site van het Duurzaamheidscentrum regelmatig bericht over de voortgang.

Meer informatie op www.Duurzaamheidscentrum.nl
Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.