Ontwerp Huis Achtergracht in Zwolle aangepast

Ontwerp Huis Achtergracht in Zwolle aangepast

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-02-2008

Na veel kritiek is het ontwerp van appartementencomplex het ‘Huis aan de Achtergracht’ in Zwolle aangepast. Zowel het gemeentebestuur als de inwoners van Zwolle zagen het gebouw, met winkelruimte op de begane grond en drie lagen met even zovele appartementen erboven, nog niet zitten.

Wethouder Gerard van Dooremolen ging met succes met ontwikkelaar Bemog en architect Jo Crepain om de tafel. Er rolden twee alternatieven uit.

Grijszwart
Het college van B en W geeft de voorkeur aan een bouwblok met donkere, grijszwarte baksteen boven het gebruik van rode baksteen. In het nieuwe ontwerp zijn meer raamopeningen aangebracht en zijn brede, horizontale banden opgenomen die duidelijk de verbintenis met de zogeheten speklagen van het Flevogebouw laten zien.

“Een gebouw met rode baksteen valt weg ten opzichte van het Flevogebouw, wordt een wazige vlek op de achtergrond”, verdedigde Van Dooremolen de keuze.

Vertraging
Het honoreren van de kritiek en het heroverwegen van het bouwplan heeft als consequentie dat een vertraging van bijna vier maanden wordt opgelopen. Het gewijzigde plan wordt opnieuw ter visie gelegd. Verloopt de procedure nu wel vlot, dan kan in september met de bouw worden begonnen. De bouw zal circa een jaar duren.

De vertraging werkt ook door in de verbouwing van het Flevogebouw tot winkels en appartementen. Onder het nieuwe bouwblok komt de parkeergarage met veertien plaatsen voor de beide gebouwen.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.