Ontwerp MFA Jistrum sluit aan bij dorpsgezicht

Nieuws, Project kort

Ontwerp MFA Jistrum sluit aan bij dorpsgezicht

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-12-2021

Onlangs is bekend gemaakt dat Alynia Architecten uit Harlingen de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Jistrum (Eestrum) gaat ontwerpen. Het besluit is genomen na de beoordeling van vier inzendingen waarbij het ontwerp van het Harlinger bureau als beste uit de bus kwam. De selectiecommissie bestond uit een afvaardiging van de gemeente, onderwijs, ouders en de Dorps Ontwikkelings Maatschappij (DOM).

Gemeente Tytsjerksteradiel had voor het ontwerpen van de Multifunctionele Accommodatie in Jistrum een prijsvraag uitgeschreven. “Het ontwerp van Alynia Architecten heeft een passende multifunctionele indeling waarbij iedere gebruiker zijn eigen plek heeft,” aldus wethouder Gelbrig Hoekstra. “Ook sluit het gebouw goed aan bij het dorpsgezicht van Jistrum,”

Bestemming

Het MFA biedt onderdak aan Bernemienskip de Greide, de peuter- en kinderopvang, V.V. Jistrum, de binnensportverenigingen, muziekvereniging Joost Wiersma, toneelvereniging Snieskeppers, de PKN gemeente en de jeugdsoos. Het MFA Jistrum komt tot stand door een initiatief vanuit het dorp in samenwerking met de gemeente Tytsjerksterdiel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.