Ontwerp Nederlands paviljoen Dubai EXPO 2020

Nieuws

Ontwerp Nederlands paviljoen Dubai EXPO 2020

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-11-2018

V8 Architects heeft samen met consortiumleden Expomobilia, Kossmann.dejong en Witteveen+Bos het winnende ontwerp gemaakt voor het Nederlands paviljoen tijdens de EXPO 2020 in Dubai. De keuze volgt uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hebben ingeschreven.

Innovatieve en duurzame technologieën

Het winnende voorstel biedt Nederland een paviljoen dat zich onderscheidt op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen is een circulaire klimaatinstallatie die naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema ‘Uniting water, energy & food’. Zowel de particuliere als de zakelijke bezoeker krijgt er een intense zintuigelijke ervaring van natuurlijke fenomenen. Het geheel heeft een architectonische uitstraling die een prikkelend statement maakt in de omstandigheden van Dubai. Naast het ontwerp en de bouw gaat het consortium ook aan de slag met het circulaire onderhoud en de afbouw van het paviljoen. In december 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd.

Wereldtentoonstelling 2020 in Dubai

Tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 170 deelnemende landen ideeën, innovaties en technologieën. De Nederlandse deelname heeft tot doel om Nederlandse stakeholders uit de publieke- en private sector een platform te bieden om zowel vooraf als tijdens de Dubai EXPO hun netwerk en positie in de Golfregio te versterken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.