Ontwerp Olympic Stadium onthuld

Ontwerp Olympic Stadium onthuld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-06-2008

Het Olympische Stadion in Londen voor de Spelen van 2012, ontworpen door HOK Sport en Peter Cook, wordt mogelijk omwikkeld met een materiaal uit de hennep-familie.

Voor het eerst zijn details onthuld over de indeling van het stadion en de te gebruiken materialen. Begeleidende beelden geven een blik op de omhullende materialen waardoor het lijkt dat het publiek door de facade loopt in plaats van eronderdoor, zoals eerder werd verondersteld. In de toelichting staat dat het streven er voortdurend op is gericht om het gebruik van materialen te minimaliseren en daardoor ook het energieverbruik terug te dringen.

In hun ontwerp trachten de architecten Sydney als energiezuinigste Spelen naar de kroon te steken. Hoe het een en ander er precies gaat uitzien, is nog onduidelijk omdat de ontwerp nog steeds in ontwikkeling is. Materialen voor de omhulling en het dak worden onderzocht. Daarbij zijn ook gerecyceld plastic en hennep, materialen die na gebruik weer opnieuw kunnen worden gerecyceld of voor andere doeleinden gebruikt.

Ook wordt gesproken over het gebruik van scheepscontainers voor toiletgroepen. In de Britse architectuurwereld is veel beroering ontstaan door het bekendworden van de vraagstukken over materialen waarmee de ontwerpers worstelen. Volgens sommigen is dit hun ergste nachtmerrie. Zij vinden dat het Olympisch Commite beter kunstenaars de opdracht kan geven de omhulling te ontwerpen.

Bron: Building Design

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.