Ontwerp Royal Haskoning wint in Dubai

Ontwerp Royal Haskoning wint in Dubai

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-08-2007

Het consortium ‘Out and About in Palm Deira’ – bestaande uit Royal Haskoning (architecten en stedenbouwlundigen), MVA consultancy, Systra en Sogreah – is winnaar geworden van de ontwerpwedstrijd voor een geïntegreerd transportstructuurplan voor Palm Deira in Dubai.

De wedstrijd was een gezamenlijk initiatief van de Roads and Transport Authority (RTA) en projectontwikkelaar Nakheel.

Palm Deira – de derde Palm en een toekomstig metropool voor 1,2 miljoen mensen – wordt momenteel teruggewonnen uit de zee. Het transport van en naar Palm Deira krijgt te maken met enorme uitdagingen vanwege de ongeëvenaarde schaalgrootte van het project en de nabijheid van het stadscentrum van Dubai.

De bekroonde inzending bestaat uit een volledig geïntegreerd netwerk van wegen, metrolijnen, dijkverbindingen, superbruggen, tunnels en meerdere multimodale knooppunten waar diverse vormen van vervoer samenkomen.

Kroonjuweel
Het kroonjuweel is het ontwerp van het multimodale knooppunt voor de kust: The Eye of Dubai. Hier komen aanmeerfaciliteiten voor cruiseschepen, veerboten naar alle omliggende Palmeilanden, landingsplaatsen voor helikopters, een speciaal metrostation, 10.000 parkeerplaatsen en winkel- en ontspanningsgelegenheden.

Bron: Royal Haskoning

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.