Ontwerp WijCK Centrumlijn Noord in Pijnacker-Nootdorp

Actualiteiten, Nieuws

Ontwerp WijCK Centrumlijn Noord in Pijnacker-Nootdorp

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-08-2022

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Zuid West heeft het Ontwerpteam van WE architecten, ZUS, MEESVISSER en Studio Komma het winnende plan WijCK ontworpen. Deze tender Centrumlijn Noord in Pijnacker-Nootdorp betreft een gebiedsontwikkeling met circa 330 woningen, een mobiliteitshub en een openbaar stationsgebied aan het metrostation.

WijCK bestaat uit circa 330 woningen verdeeld over vier woonblokken. Het woningaanbod is voornamelijk gericht op het betaalbare segment. Ongeveer 40% komt in het sociale segment, 37% in het middensegment en 23% in het hogere segment.

Ontmoeten

Het is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten in de groene binnentuinen met een rijke beplanting. De variatie, setbacks, doorkijkjes met overal zicht op groen en subtiele kleurverschillen binnen een ton-sur-ton kleurenpalet resulteren in een intieme, gevarieerde woonwereld. Bewoners kunnen verder gebruik maken van de hardlooproute of een bezoek brengen aan de multicourt als ontmoetingsplek voor jongeren.

Mobiliteitshub

Verder staat duurzaamheid centraal in deze gebiedsontwikkeling. De flora en fauna is afgestemd op de diverse inheemse soorten uit de Groenzoom waarmee het de biodiversiteit verrijkt. Daarbij is binnen het ontwerp veel aandacht voor hittestress en klimaatadaptatie.

Kenmerkend is tevens de mobiliteitshub waar niet alleen plek is voor het bewonersparkeren, maar ook voor P&R-plekken van station Pijnacker Zuid. Vanuit deze hub vindt een duurzame energieopwekking plaats voor heel WijCK.

De gebiedsontwikkeling is een samenwerking tussen ZUS (Zones Urbaines Sensibles), WE Architecten, Studio Komma, MEESVISSER, Tenderboost, Bouwinvest, Kwirkey, Continental Car Parks, Merosch, Nieman, Eneco, Proloog en Street-art Frankey

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.