Presentatie ontwerpen Museum Arnhem

Presentatie ontwerpen Museum Arnhem

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-06-2016

Vijf architectenbureaus hebben hun ontwerpen voor Museum Arnhem gepresenteerd. Het gaat om de bureau’s  Benthem Crouwel Architecten BV, Cruz Yortiz Amsterdam BV in samenwerking met Laura Alvarez architecture, Happel Cornelisse Verhoeven BV in samenwerking met DRDH Architects (UK), Kraaijvanger BV in samenwerking met krft Amsterdam en Kokke designer Oosterbeek en SeARCH.nl BV. Naar verwachting zal eind juni de definitieve architect keuze bekend worden gemaakt.Met de vernieuwing zal op basis van de huidige inzichten in de tweede helft van 2017 begonnen worden. Het museum krijgt er ongeveer 550 vierkante meter expositieruimte bij, er komt een nieuwe entree en de  publieksfaciliteiten worden verbeterd.

Impressie Benthem Crouwel Architecten BV

In de visie die wij presenteren, wordt het gebouw van Outshoorn in oude luister hersteld. De unieke ligging van het museum en de kenmerkende kwaliteiten van het gebouw worden versterkt: het landschap gaat een grote rol spelen in de beleving van het museum, er komen zalen die volledig gewijd zijn aan het ervaren van kunst, en de koepel krijgt zijn originele, ruimtelijke karakter terug.

Impressie Cruz Yortiz Amsterdam BV i.s.m. Laura Alvarez architecture

MMKA ligt op een geprivilegieerde locatie in het decor van de stuwwalzone in Arnhem. Dit wapenfeit ligt echter verscholen achter de bomen. Met de beperkte relatie met Onderlangs en de entree in de curve van de Utrechtseweg bedt het Museum stedenbouwkundig niet optimaal in.

Impressie Happel Cornelisse Verhoeven BV i.s.m. DRDH Architects (UK)

In ‘Intense Absence’ wordt Museum Arnhem een lommerrijke bestemming dichtbij het centrum, waarin architectuur, landschap en kunst in een optimale symbiose worden samengebracht. Daartoe wordt ingezet op een ruimtelijke scheiding tussen een vrij toegankelijk publieksgebied in monument en tuin én een ondergrondse museale uitbreiding.

Impressie Kraaijvanger BV in samenwerking met krft Amsterdam

Een museum dat de samenleving verrijkt en mensen verbindt is een ontmoetingsplaats. Een open, zichtbaar gebouw dat is verweven met stad en landschap; een toegankelijke collectie; en een open organisatie. Dit museum wordt het sluitstuk van de Arnhemse cultuurallée.

Impressie van SeARCH.nl BV

Museum Arnhem verdient naast optimale expositieruimte een gebouw dat recht doet aan deze schitterende locatie. Een plek die je toch het liefste weer opent en waar je graag de ruimtelijkheid die het ooit had, herstelt.

Foto’s: Gemeente Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.