Ontwerpen nieuwbouw Drents museum bekend

Ontwerpen nieuwbouw Drents museum bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-11-2007

Daar zijn ze dan: de vijf spraakmakende ontwerpen voor de uitbreiding van het Drents Museum. In tien weken tijd hebben de deelnemende architectenbureaus hun plannen ontwikkeld. Dinsdagavond werd hun werk gepresenteerd in het museum. Volgende week is de winnaar bekend.

Een spraakmakend ontwerp voor de uitbreiding van het Drents Museum. Die opdracht kregen de vijf internationaal vermaarde architecten mee van de museumdirectie. Hun ontwerpen zijn vanaf vandaag te zien in het museum. De Rotterdamse architectenbureaus Erick van Egeraat en ONL, Holzer Kobler en Drexler Guinand Jauslin uit Zürich, het Berlijnse bureau J. Mayer H. en het New Yorkse bureau Winka Dubbeldam/Archi-tectonics hebben de afgelopen tien weken ieder op hun eigen wijze invulling gegeven aan deze opdracht.

Eis aan de architecten is om met de uitbreiding voor duizend vierkante meter expositieruimte te zorgen. Het museum wil met tijdelijke tentoonstellingen flink aan de weg timmeren. Het huidige gebouw biedt hiervoor geen ruimte. De nieuwbouw komt op een voor Assen historisch zeer waardevolle plek, in het hart van de stad. Vier architecten houden zich aan de beoogde locatie: de naburige parkeerplaats aan de Zuidersingel. Deze plek is omstreden, omdat dit terrein grenst aan het stadspark de Gouverneurstuin. De Zwitsers bieden een oplossing: zij willen een ondergrondse uitbreiding aan de voorkant van het museum: de Brink.

Dinsdag maakt het college van Gedeputeerde Staten de winnaar bekend. In 2011 moet de nieuwe vleugel klaar zijn. Kosten: 18 miljoen euro. Het is aan het Drents Museum en de provincie om een winnend ontwerp te kiezen.

Bron: Dagblad van het Noorden

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.