Ontwerpen nieuwe stadhuis Vlaardingen bekend

Ontwerpen nieuwe stadhuis Vlaardingen bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-09-2009

De ontwerpen van het nieuwe stadhuis van Vlaardingen zijn bekend. De Architecten Van Mourik bv, Architectenbureau Cepezed en Kraaijvanger Urbis hebben hun ontwerp gepresenteerd aan de jury, inwoners en medewerkers van Vlaardingen. Op 30 september wordt de winnende architect bekend gemaakt.

Maquettes en ontwerpen
Van dinsdag 8 tot en met zondag 20 september was de Stadsgehoorzaal ingericht met maquettes en tekeningen van de drie ontwerpen. Inwoners en medewerkers van de gemeente Vlaardingen hebben hun voorkeur kunnen aangeven door middel van een stembiljet in de stembus. De voorkeur van de burgers neemt de jury mee in de eindbeoordeling. Het definitieve ontwerp moet eind 2010 gereed zijn, waarna de bouw gestart kan worden. In 2014 staat er een stadhuis waar de inwoners van Vlaardingen trots op kunnen zijn.

Jury
De jury onder leiding van Huub de Graaff met de juryleden Mick Eekhout, Gerard Frishert, Tjerk Bruinsma, Hans Versluijs en Cees Kruyt zijn verantwoordelijk voor de selectie van de architect voor het ontwerp van het nieuwe stadhuis. De jury geeft het eindadvies aan het college van B&W. Het college van B&W neemt 29 september het definitieve besluit.

Architectuur.nl plaatste eerder:

Nieuw stadhuis Vlaardingen: drie architecten over
Vlaardingen wil stadhuis van allure

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.