Ontwerpen voor dementie

Ontwerpen voor dementie

Evenementen, Nieuws, Onderzoek
Door: Petra Starink | 07-10-2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert op 21 oktober samen met zorgaanbieder Cordaan het debat ‘Ontwerpen voor Dementie’. Onder leiding van Masi Mohammadi, lector Architecture in Health aan de HAN, wordt er tijdens dit debat ingegaan op het belang van experimenteel ontwerpend onderzoek in de zorg. De bijeenkomst vindt plaats tijdens de Dutch Design Week.

Verbetering van leefomgeving

De bijeenkomst begint met de presentatie van de resultaten uit het onderzoekstraject ‘The Art and Science of Dementia Care’. Zes interdisciplinaire teams van ontwerpers, wetenschappers, producenten en zorgprofessionals onderzochten de afgelopen maanden op drie zorglocaties de verbetering van de leefomgeving van dementerenden. Simpele ingrepen in het interieur blijken indrukwekkende oplossingen te bieden. Ontwerpers Ricky van Broekhoven, Helma van Rijn, Marnix Tavenier, Jetske Visser en Marthe Biezen presenteren hun projecten samen met de betrokken zorgprofessionals.

Ontwerpend onderzoek

Het debat richt zich specifiek op de gehanteerde werkwijze: ontwerpend onderzoek op locatie. Wat zijn de voor en nadelen van het ontwerpen en testen op locatie en wat vraagt het aan specifieke capaciteiten van ontwerpers? En tot slot: wat is de betekenis van dergelijke experimenten voor de inrichting van het (ontwerp)onderwijs?

Woensdag 21 oktober 10.00-12.00 uur inloop.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Jetske van Oosten, j.vanoosten@stimuleringsfonds.nl o.v.v. ‘Ontwerpen voor Dementie’. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.