Ontwerpers geselecteerd voor protonenkliniek

Ontwerpers geselecteerd voor protonenkliniek

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-11-2009

Het Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC) heeft het team geselecteerd dat de protonenkliniek in Delft zal gaan ontwerpen. Dit is een belangrijke stap naar de eerste Nederlandse kliniek die protonentherapie inzet om kanker te behandelen.

Patiëntvriendelijk
HollandPTC heeft haar wensen en eisen vastgelegd in een Programma van Eisen. Architectenbureau de Jong Gortemaker Algra, constructeur Aronsohn Constructies, installatieadviseur Sweegers en de Bruijn en adviesbureau
AT Osborne gaan dit programma vertalen naar een ontwerp. De leden van het ontwerpteam hebben ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van bestralingsklinieken en diagnostische voorzieningen. Bij de selectie van het team is gezocht naar experts die de kernpunten van HollandPTC, zoals patiëntvriendelijkheid en energiezuinigheid, kunnen implementeren in combinatie met de strenge eisen die gesteld worden aan de complexe technologie achter protonentherapie.

Expertise
Onder de naam HollandPTC bundelen het Erasmus MC, het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, het Leids Universitair Medisch Centrum en de TU Delft hun expertise op het gebied van kankerbehandeling en stralingstechnologie. Gezamenlijk werken zij aan de realisatie van de eerste protonenkliniek in Nederland.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.