Ontwerpmarathon voor jonge architecten

Ontwerpmarathon voor jonge architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-06-2009

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 september organiseert het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg een 24 uur durende ontwerpmarathon. Tijdens dit bijzondere evenement worden teams van jonge ontwerpers uitgedaagd een vernieuwend ontwerp te maken voor de locatie ‘Vormenfabriek’ in de Spoorzone van Tilburg.

Cultuurhistorische waarde
De locatie met een voormalige fabriekspand heeft een strategische positie in de Spoorzone. Het gebouw bevindt zich op de grens tussen dit nieuw te ontwikkelen gebied met een grootstedelijke ambitie en de kleinschaligere, historische stad. CAST vraagt de ontwerpers om een uitdagende visie voor gebouw en context, waarbij de cultuurhistorische waarde van het gebouw leidend is en de relatie met de stad optimaal dient te worden vormgegeven.

Ontwerpmarathon
CAST organiseert de ontwerpmarathon flankerend aan het internationale symposium Comeback Cities, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt in Tilburg. In dit symposium worden voormalige Europese textielsteden belicht en de gevolgen van het verdwijnen van de industrie op de ontwikkeling van die steden. In Tilburg is de Spoorzone een grootschalig industrieel gebied in Tilburg dat de komende jaren ontwikkeld zal worden. Met deze ontwerpwedstrijd wil CAST bijdragen aan de discussie over die ontwikkeling.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.