Ontwerpprijsvraag Kring Midden-Brabant gestart

Ontwerpprijsvraag Kring Midden-Brabant gestart

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-03-2009

De BNA kring Midden-Brabant organiseert in het kader van de Dag van de Architectuur een ontwerpprijsvraag voor architecten wonend of werkzaam binnen de kringgrenzen. De locatie van de 2009-editie van de prijsvraag is gelegen op het terrein Wolstad in het binnenstedelijk herontwikkelingsgebied Piushaven in Tilburg en kwam tot stand in samenwerking met Triborgh Bouwontwikkeling en het projectbureau Piushaven van de gemeente Tilburg. Het betreft een ideƫenprijsvraag.

Vraagstelling
‘Ontwerp een realiseerbaar en uitdagend plan, dat inspeelt op de bijzondere locatie aan de Haven, een gebied in ontwikkeling, naast de nieuwe brug en de ontsluitingsweg.’ Deelnemers formuleren zelf het programma op woningniveau, waarbij nadrukkelijk gezocht wordt naar nieuwe woonvormen inspelend op de toekomstige woonvraag.

De gegeven oppervlaktes vormen een richtlijn voor het aantal woon- en commerciƫle eenheden, maar zijn niet bindend. De omvang van het gebouw wordt mede bepaald door de geldende parkeernorm, in combinatie met de parkeeroplossing op eigen terrein en op maaiveld.

Markering wijk
Het ontwerp dient in twee fases gerealiseerd te kunnen worden. Gevraagd wordt naar een architectonisch antwoord dat inspeelt op de homogeniteit en markering van de wijk Fatima, en bijdraagt aan de versterking van de kwaliteit van de wand van de Havendijk als waterfront en de nieuwe hoeksituatie met de brug.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.