Ontwerpteam KOW-Studio Komma-RRog wint tender Kazerneterrein Ede

Nieuws

Ontwerpteam KOW-Studio Komma-RRog wint tender Kazerneterrein Ede

Door: Petra Starink | 24-04-2018

Simon Stevin is een nieuwe wijk, op de voormalig kazerneterreinen in Ede. In de wijk worden 330 woningen gebouwd midden in het groen. Het ontwerpteam van KOW-Studio Komma-RRog heeft in samenwerking met de opdrachtgever Hegeman Bouwontwikkeling de tender gewonnen voor bouwveld 10a waarop 53 woningen worden gerealiseerd. De woningen worden zorgvuldig ingepast in de bestaande bosrijke en cultuurhistorisch waardevolle omgeving van de Simon Stevinkazerne.

Om de gewenste diversiteit in architectuurbeeld te bereiken, nemen Studio Komma en KOW elk een deel van de woningen voor hun rekening. Eenheid en verscheidenheid staan centraal binnen het ontwerpvraagstuk. Er is gekozen voor een sterke afwisseling van woningtypen en verschijningsvormen.

Natuurlijke materialen en ingetogen kleuren

Grote openingen en gevelvlakken zorgen voor een duidelijke vormentaal en geven de wijk een moderne uitstraling. Om een eenheid te creëren in de wijk, wordt één palet toegepast van natuurlijke materialen en ingetogen kleuren. Door het definiëren van een gemeenschappelijke ‘toolbox’ zijn alle woningen uniek, maar blijft tegelijk de samenhang in de wijk geborgd.

Metselwerk in Brazilliaans verband

Onderdeel van deze toolbox is bijvoorbeeld het toepassen van hoogwaardige verbijzonderingen in het metselwerk, zoals Braziliaans verband. De plattegronden van de woningen maken een flexibele indeling mogelijk, met de mogelijkheid om zowel straatgericht als tuingericht te wonen.

Woningen gasloos gebouwd

Als lid van de Stroomversnelling worden de woningen gasloos gebouwd met de Inno Concept Bouwen methodiek van Hegeman. Dit concept gaat uit van flexibel en demontabel bouwen met vernieuwbare (natuurlijke) materialen. De woningen zijn NOM-ready en hebben een gemiddelde GPR score van 8,2.

Projectgegevens
Opdrachtgever: Hegeman Bouwontwikkeling
Locatie: Ede
Start ontwerp: 2018
Realisatie: 2020 (verwacht)
Stedenbouw en landschap: RRog Stedenbouw en Landschap
Architectuur: Studio Komma en KOW
Beeld: Studio Komma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.