Ontwerpwedstrijd glazen hotelkamer

Nieuws

Ontwerpwedstrijd glazen hotelkamer

Door: Jacqueline Knudsen | 01-04-2015

Ontwerp een hotelkamer waarin zoveel mogelijk glas in wordt toegepast en waarin de veelzijdigheid van glas tot uiting komt. Dat is de opgave in de ontwerpwedstrijd die glasproducent AGC en hotelketen Van der Valk hebben uitgeschreven. Ze nodigen jonge (interieur-) architecten en andere ontwerpers uit een ontwerp te maken voor een glazen hotelsuite in het Van der Valkhotel in Tiel, dat momenteel wordt uitgebreid met een toren.

 

Ontwerpopgave

Twee hotelkamers op de begane grond van het bestaande Van der Valk-hotel moeten worden getransformeerd in een grote hotelsuite met een oppervlakte van 60 m2 . Daarbij moet de ontwerper de vele mogelijkheden die glas biedt tonen en het liefst ook nog een vernieuwing toevoegen.

Hoe kan een materiaal als glas hier toegepast worden? Wat laat je in deze omgeving zien en wat niet, en hoe verandert dat door de dag? Hoe manipuleer je het glas zodanig dat het moeiteloos alle functies vervult die van een hotelkamer gevraagd worden? En hoe zorg je tegelijkertijd dat de gasten een weergaloze nacht beleven?

Nieuwbouw

Deze zomer wordt het 16 verdiepingen tellende Van der Valk-hotel in Tiel afgerond. De nieuwe toren van ruim 56,5 meter hoog wordt aan het bestaande hotel gebouwd. Op de bovenste etage komt een Skybar met terras. Verder komen er 119 extra gastenkamers, een vergaderaccommodatie met 14 zalen, drie restaurants, boardrooms met eigen terrassen, welke uitkijken over de A15. In het bestaande gebouw zal een vitaliteitshotel gebouwd worden met o.a. een zwembad en fitness.

Prijs

Naast een geldbedrag van € 2000 is het de ambitie om de glazen hotelkamer eind 2015 al in gebruik te nemen. Naast technische haalbaarheid moet het ontwerp voldoen aan algemene eisen van comfort, onder meer op het gebied van akoestiek. Meer informatie over de ontwerpopgave, voorwaarden en inschrijven, zijn te vinden op www.agcnederland.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.