Ontwerpwedstrijd mobiele units

Nieuws

Ontwerpwedstrijd mobiele units

Door: Petra Starink | 25-04-2017

Steeds meer kerken staan leeg. BOEi is op zoek naar ontwerpers die mobiele facilitaire units kunnen ontwikkelen, waarmee kerken tijdelijk gebruikt kunnen worden als vergader- of evenementenlocatie of voor overnachtingen. Belangrijkste randvoorwaarde is dat alle onderdelen van de units door een kerkdeur moeten passen. De winnaar van de prijsvraag ontvangt € 2.500 en krijgt de kans om zijn prijsinzending te realiseren in een kerk van BOEi. Inschrijven kan tot 1 juni 2017.

Tijdelijk en duurzaam

Kerken of grote monumenten kunnen tijdelijk niet gebruikt worden omdat er geen faciliteiten zijn, zoals toiletten of een goede keuken. Het verwarmen van een leegstaand gebouw is vaak kostbaar. Hierdoor wordt er van deze gebouwen minder gebruik gemaakt dan zou kunnen.

Demontabele unit

Een oplossing voor dit probleem zou een demontabele unit zijn met daarin alle basisfaciliteiten voor tijdelijk gebruik. De units dienen eenvoudig en snel in een gebouw te kunnen worden opgebouwd en aangesloten. Dat maakt het meteen ook uitdagend. De onderdelen waarmee de units worden opgebouwd moeten door een (kerk)deur passen en rekening houden met de monumentale waarden van een (kerk)gebouw.  Na een jaar of twee worden de units gedemonteerd en in een ander leegstaand gebouw weer opgebouwd; de geboden oplossingen moeten dus ook duurzaam zijn.

Aanmelden voor de competitie kan hier  

Foto: BOEi

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.