Ontwerpwedstrijd uitkijktoren Moerenburg-Koningshoeven

Ontwerpwedstrijd uitkijktoren Moerenburg-Koningshoeven

Nieuws
Door: Petra Starink | 15-05-2017

Uitkijktoren Moerenburg KoningshoevenIn Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven komt een uitkijktoren die een verbinding moet vormen tussen de landschappen Moerenburg en Koningshoeven. Cupudo, het stadslab van Tilburg voor de ontwikkeling en realisatie van Cultuur in het Publieke Domein en de gemeente Tilburg zijn op zoek naar beginnende architecten/ontwerpers die een iconisch kunstwerk kunnen realiseren.

Eyecatcher

De uitkijktoren moet een eyecatcher worden langs het verkeersknooppunt De Baars (A58), tussen de hoofdrijbanen Breda – Eindhoven en Eindhoven – Breda en vormt op hoogte een verbinding van de door de A58 doorsneden landschappen van Moerenburg en Koningshoeven. Via een open call krijgen beginnende ontwerpers/architecten (maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd) de kans om hun creativiteit te tonen en in te zetten.

Winnende ontwerp

Cupudo en de gemeente Tilburg  kiezen vervolgens het beste ontwerp. Inwoners van Tilburg mogen op een aantal momenten aangeven welk ontwerp ze het meeste aanspreekt. Het project eindigt uiterlijk 31 december 2017 met een presentatie van het winnende en uitgewerkte ontwerp. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure voor de uitzichttoren opgestart.

Kijk voor meer informatie over de ontwerpopdracht op www.cupudo.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.