Ontwikkelaars Mix to the Max gekozen

Ontwikkelaars Mix to the Max gekozen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-05-2008

Stichting Ymere en Blauwhoed zijn geselecteerd voor de ontwikkeling van Mix to the Max in Almere Buiten. Mix to the Max is een concept van Roland Pouw van IOU Architecture en Björn van Rheenen van Sponge Architects: een gebouw van zo’n 16.800 m2 waar naast 110 woningen ook plaats is voor kantoren, detailhandel, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

De gemeente Almere heeft Ymere/Blauwhoed gevraagd een voorlopig ontwerp in te dienen in nauwe samenwerking met Roland Pouw. Als het gemeentebestuur aan het eind van het jaar instemt met het plan kan de bouw en verkoop eind 2009 starten.

Uitdaging
Het winnende concept is in 2003 onder de naam SPoNgE ingediend voor de ontwerpwedstrijd Mix to the Max. Jonge architecten werden uitgedaagd om voor de locatie nabij het treinstation Almere Oostvaarders, tegenover het Buitenhout College, een ontwerp te maken. Deze moest verschillende functies zoals wonen, werken en winkelen met elkaar gecombineren.

Voor de selectieprocedure toonden 35 partijen belangstelling. Uiteindelijk hebben vier partijen een visie ingediend. De gemeente moest twee van hen uitsluiten van deelname omdat zij zich niet aan de voorwaarden van de selectieprocedure hielden.

Bron: PropertyNL

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.