Ontwikkeling Sion Parck in RijswijkBuiten

Actualiteiten, Nieuws

Ontwikkeling Sion Parck in RijswijkBuiten

Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-02-2022

Onlangs ondertekenden de gemeente Rijswijk en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) een samenwerkingsovereenkomst. Deze betreft de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt Sion Parck in RijswijkBuiten. BPD gaat hier 54 duurzame eengezinswoningen realiseren op een voormalig bedrijventerrein.

In Sion Parck ontwikkelt BPD dertig rijwoningen, zes twee-onder-een-kapwoningen en achttien woningen aan het water. Op dit moment werkt BPD, samen met het Haagse architectenbureau KOW, aan de nadere uitwerking van het plan.

De opzet van Sion Parck is een mooie groene binnenplaats die zorgvuldig is ingepast in de bestaande groen- en waterstructuren. Hiermee sluit hij in een later stadium goed aan op de bestaande woningen in deelgebied Sion. Passend bij de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten ontwikkelt BPD de woningen in Sion Parck  gasloos en met zeer hoge energieprestaties. De openbare ruimte wordt klimaatbestendig ingericht.

Verbinding

Jeffrey Keus (wijkwethouder RijswijkBuiten): ‘Uitgangspunt bij de ontwikkeling van Sion Parck is de verbinding met de bestaande wijk. Zoals we gewend zijn in RijswijkBuiten, zijn de woningen in Sion Parck duurzaam en evenals de inrichting van de openbare ruimte met aandacht voor groen en water. Ook de verbinding met de bestaande wijk is van belang. Zo worden direct omwonenden en de toekomstig kopers van Sion Parck betrokken bij de inrichting van de verbindende groene zone die door Sion Parck naar de naastgelegen Zwethzone loopt’.

Inmiddels zijn de direct omwonenden in een digitale informatiebijeenkomst geïnformeerd over de plannen voor Sion Parck. Vooruitlopend op de planvorming en de bestemmingsplanwijziging, start BPD binnenkort met het aanbrengen van zand en grond als voorbelasting. De gemeente start in het voorjaar van 2022 de procedure voor de bestemmingsplanwijziging van bedrijfsterrein naar woongebied. Naar verwachting kan de bouw van de nieuwe woningen begin 2023 starten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.