Ontwikkeling tweede fase herinrichting Heizelgebied Brussel

Nieuws

Ontwikkeling tweede fase herinrichting Heizelgebied Brussel

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-09-2018

Het winnende prijsvraagontwerp voor het internationale Convention center en Hotel door het consortium CFE / Cofinimmo samen met Ateliers Jean Nouvel, geeft vorm aan de tweede fase van de ontwikkeling NEO Brussel. KCAP, masterplanner van het hele NEO-project in Brussel, is enthousiast over de voortgang en de ontwikkeling van een hoogwaardig Convention center. Het masterplan NEO Brussels definieert de herontwikkeling van het Heizelgebied; één van de meest strategische locaties in de Brusselse metropool. Het stedenbouwkundig ontwerp heeft tot doel de betekenis van de Heizel te versterken, te kwalificeren en een kader voor duurzame ontwikkeling te vormen.

Ontwerp respecteert historische context Heizelgebied

Het gecombineerde Convention center en Hotel zijn een waardevol anker binnen het masterplan dat de programmatische diversiteit van de stedelijke ontwikkeling uitbreidt. De locatie van het ensemble verbindt Brussels Expo met een grotere attracties en haar omgeving. Het Convention center als bestemming wordt ondersteund door de hoogwaardige openbaarvervoersverbindingen die in het masterplan worden geïntroduceerd en past binnen de duurzaamheidsstrategie van de grotere ontwikkeling. Het ontwerp respecteert eveneens de historische context, de positie van het Atomium en de vitale verbindingen van het netwerk van voetgangers- en openbare ruimtes die in het masterplan zijn gecreëerd.

KCAP supervisor voor ontwerpontwikkeling

KCAP was supervisor voor de ontwerpontwikkeling tijdens de aanbestedingsprocedure en adviseerde de opdrachtgever (NEO scrl wiens aandelen worden gehouden door de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) tijdens de verschillende dialoogfasen. Dit gebeurde in de context van een multidisciplinair tenderteam waarin deskundigen op het gebied van design, engineering, duurzaamheid, juridische en financiële aspecten nauw met de klant samenwerkten om het best mogelijke resultaat te bereiken. Het winnende prijsvraagontwerp werd door Jean Nouvel gepresenteerd tijdens een persconferentie in Brussel.

Beeld: KCAP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.