Op de fiets met Rem Koolhaas

Op de fiets met Rem Koolhaas

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-03-2014

Wil je weten wat Rem Koolhaas allemaal teweeg heeft gebracht in Rotterdam, fiets dan mee op zaterdag 5 april met de  Parfum de BoemBoem fietstocht. Tijdens deze tour leer je alles over deze architect en zijn buerau OMA. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de rondleiding door De Rotterdam, door  Kees van Casteren, projectarchitect bij OMA.

Rem Koolhaas werd 70 jaar geleden geboren in Rotterdam.Ruim 45 jaar later vestigde hij er zijn OMA kantoor aan de Heer Bokelweg.  Wat heeft Rem Koolhaas in Rotterdam gebouwd, welke projecten heeft OMA nog in petto, en welke plannen zagen nooit het levenslicht? Tijdens de fietstocht wordt er een bezoek gebracht aan de Kunsthal, gebouwd in 1992 en onlangs verbouwd, het Timmerhuis dat nu in aanbouw is en waar Rem Koolhaas het winnende ontwerp voor maakte en het project aan de Maasoever de Rotterdam. Projectarchitect van OMA, Kees van Casteren leidt de bezoekers rond in het gebouw en toont het uitzicht vanaf de 22e etage van de middentoren. Tijdens deze Parfum de BoemBoem fietstour komen alle fasen van het bouwproces aan bod en wordt er dieper ingegaan op de carriere van Rem Koolhaas. Onderweg zijn er bijzondere ontmoetingen en verrassende optredens.

Parfum de BoemBoem is in 2008 gestart met wandel en fietsroutes door Rotterdam. Deelnemers worden onder begeleiding van gidsen door de stad geleid lang bouwplaatsen, sloopgebieden en andere plekken die in transformatie zijn. Het doel is om mensen de veranderingen en de dynamiek van de stad Rotterdam te laten beleven. Op zaterdag 5 april starten de tours vanaf Plaza Mozaique en op het Schouwburgplein. Starttijden zijn 11.30 en 15.00 uur. De fietstocht duurt 3 uur. Kosten : € 7,- Voor informatie en reserveren kijk op www.parfumdeboemboem.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.