Op grote hoogte in duurzaam Zonnebos Bussloo

Op grote hoogte in duurzaam Zonnebos Bussloo

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-04-2008

Recreatie en educatie combineren met het opwekken van zonne-energie wordt binnenkort mogelijk in ‘Zonnebos Bussloo’. Dit plan, dat uniek is in Nederland, is positief onthaald door de InnovatieTafel, die geïnitieerd en gefaciliteerd wordt door het Ministerie van LNV.

Zonnebomen
Het project Zonnebos Bussloo bestaat uit het plaatsen van zogenaamde zonnebomen. Dit zijn constructies in de vorm van bomen van verschillende hoogten voorzien van zonnepanelen waarmee zonne-energie wordt opgewekt.

Door het plaatsen van de zonnebomen tussen de bestaande bomen op een oppervlakte van circa zes hectare op recreatiegebied Bussloo (Gelderland) wordt een ruimtelijk een aantrekkelijk en aansprekend geheel met mogelijkheden voor meervoudig grondgebruik gecreëerd.

Innovatieplatform
RGV, bedenker van Zonnebos Bussloo in samenwerking met Taco Tuinhof, architect van Rothuizen van Doorn ’t Hooft, is steeds op zoek naar nieuwe recreatieve voorzieningen en toepassingen om deze toe te kunnen voegen aan haar recreatiegebieden, waardoor deze gebieden aantrekkelijk blijven voor haar recreanten.

Dit project is door het landelijke Innovatieplatform Recreatie opgenomen en aangewezen als één van de zes landelijke innovatieprojecten voor recreatie dat ondersteuning krijgt van de ministeries LNV, VROM en EZ.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.