Open Call 2022 Curatorial Research Collective

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Open Call 2022 Curatorial Research Collective

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-01-2022

Het Curatorial Research Collective (CRC) doet een ‘open call’ aan wetenschappers om hun voorstel voor promotieonderzoek in te dienen wanneer dit past bij de onderzoeksambities van het collectief. Het gaat om onderzoeksvoorstellen op het vlak van architectuurcuratie en cultuur, met een bijzondere nadruk op sociale, economische, politieke en culturele systemen.

Met deze oproep wil het CRC de onderzoeksintenties van het collectief uitbreiden. Een focus ligt vooral op nieuwe doctoraatsonderzoeksprojecten die het werk van formele en informele instellingen onderzoeken. Het gaat dan om instellingen die de architectuur en cultuur vormgeven; bijvoorbeeld musea, archieven, centra, groepen en bewegingen. Ook onderzoek naar initiatieven op het snijvlak architectuur en samenleving zijn welkom. Hierbij valt te denken aan: tentoonstellingen, biënnales en triënnales, boeken, tijdschriften, openbare discussies en programma’s, ondersteunend beleid, nieuwe media etc.

Bovendien nodigt het Curatorial Research Collective innovatieve voorstellen uit die theorie en praktijk ‘productief met elkaar in botsing brengen’. Vooral de voorstellen die de breuken, moeilijkheden, spanningen en discontinuïteiten binnen de architectuurcultuur (zowel in historische als hedendaagse toestand) benadrukken.

Aanmelden

Aanmelden voor deze open call is mogelijk via de website van CRC. Geaccepteerde promovendi zullen geavanceerd onafhankelijk onderzoek doen naar hun onderwerp. Daarbij worden zij ondersteund door een dagelijkse begeleider en andere leden van het Curatorial Research Collective en de leerstoel Architectuurgeschiedenis en -theorie aan de TU Eindhoven.

Om in aanmerking te komen, moeten aanvragers eerder een masterdiploma hebben behaald (of zullen hebben voltooid tegen de tijd dat het doctoraatsonderzoek wordt gestart). Daarnaast moeten ze bewijs leveren van academisch werk, hetzij in de architectuur (of aanverwante gebieden) of in het beoogde onderzoeksonderwerp. Aanvragers moeten tevens het bewijs leveren van een uitstekende beheersing van de Engelse taal in zowel spraak als schrift.

Aanvragen worden beoordeeld op basis van de kwaliteit van de aanvrager, de kwaliteit, originaliteit en potentiële impact van het voorgestelde onderzoek, evenals hoe deze passen binnen de door Curatorial Research Collective gestelde doelen.

Indienen uiterlijk 3 april 2022. Start onderzoek september 2022.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.