Open dag gebouw Anton & Gerard

Open dag gebouw Anton & Gerard

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-01-2013

Nieuwsgierig naar hoe de oude Philipsfabrieken Anton & Gerard er aan de binnenkant uitzien na de transformatie tot woonlofts? Op zaterdag 12 januari krijg je de kans want geïnteresseerden zijn dan tussen 11 en 16.30 uur welkom tijdens een open dag.

De renovatie en bouw van Anton & Gerard startte in juni 2011 en heeft wel wat weken vertraging opgelopen. De eerste bewoners mogen eind januari hun lofts betrekken in gebouw Gerard (het gebouw naast de Apparatenfabriek, de middelste van de Hoge Rug). Vanaf maart volgt de gefaseerde oplevering van gebouw Anton. Er zijn lofts van 50, 80 en zelfs een paar van (meer dan) 100 vierkante meter gerealiseerd. Ze krijgen allemaal een mooie, strak ontworpen keuken en een efficiënt ingerichte badkamer, die als een soort kubus in de ruimte wordt geplaatst.

Ruwe uitstraling

De oude gebouwen hebben de gemakken van modern wonen gekregen. De ruwe uitstraling van de oude Philipsfabrieken is bewaard gebleven. Alle plafonds worden opgeleverd in hun onbewerkte, oude betonnen staat. Voor het ontwerp van Gerard tekenden Jo Coenen architecten, terwijl Anton is ontworpen door DiederenDirrix. Beide gebouwen hebben daardoor een eigen karakter gekregen. In Anton worden de verschillende verdiepingen onderling verbonden door grote ovale trappenhuizen. In gebouw Gerard is licht en lucht gebracht met vides, die over de hele hoogte van de noordzijde lopen.

Daktuinen

Op de daken van Anton & Gerard worden twee prachtige daktuinen gerealiseerd, die de bewoners straks gezamenlijk mogen gebruiken.  De tuinen zijn ontworpen door Peter Lubbers. Hij creëerde tuinen met collectieve terrassen en intieme hoekjes. De tuin bovenop Gerard is in februari klaar, daarna volgt de daktuin op gebouw Anton.

Twee weken voor de oplevering van gebouw Gerard kun je ongegeneerd alle lofts, gemeenschappelijke ruimtes en de daktuinen bekijken. Tijdens de open dag draait er een 30 minuten durende film over alle plannen en functies die Strijp-S gaat krijgen. Daarin komen onder meer stedenbouwkundigen en architecten aan het woord, die de uitgezette lijnen toelichten.

De open dag vindt plaats op zaterdag 12 januari van 10.30 tot 16.30 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Bron: www.hallo040.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.