Open dag Kunstfort Vijfhuizen

Open dag Kunstfort Vijfhuizen

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 09-07-2015

Kunstfort VijfhuizenKunstfort Vijfhuizen is een monument waarin kunst en historie samengaan. Op zaterdag 25 juli is het fort te bezoeken. De openstelling is een opwarmer in de aanloop naar Open Monumentendag 2015 op 12 en 13 september. Het thema dit jaar is ‘Kunst en Ambacht’.

Het Fort bij Vijfhuizen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De verdedigingslinie is aangelegd van 1880 tot 1920, 135 kilometer lang, met o.a. 42 forten. Buiten de ring van de Stelling konden grote gebieden onder water gezet worden. De ring van polders, wallen en sluizen zorgde voor een waterlinie.

In 2000 nam de Stichting Kunstfort Vijfhuizen het initiatief om van het Fort bij Vijfhuizen, dat al jaren leeg stond, een centrum voor actuele beeldende kunst te maken. Op 8 mei 2005 werd het gerestaureerde Kunstfort geopend.

Het Kunstfort is 25 juli van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Twee keer vertrekt een rondleiding bij de ingang van het fort: om 13 en 15 uur. Met een smartphone kunt u de QR-code route over het terrein lopen en voor de sportievelingen is er nog de NS-wandelroute van 18 km van station Haarlem naar station Hooffdorp.

Meer informatie over Kunstfort bij Vijfhuizen: www.kunstfort.nl

Foto: Rob van Esch

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.