Open Monumentendag trekt 850.000 bezoekers

Open Monumentendag trekt 850.000 bezoekers

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-09-2009

Ongeveer 850.000 mensen hebben zaterdag en zondag monumenten bezocht die hun deuren hadden geopend in het kader van de Open Monumentendag. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

Op de kaart
Het afgelopen weekeinde konden bezoekers tussen de drie- en vierduizend monumenten van binnen bezichtigen in meer dan 360 gemeenten. Met als thema Op de kaart stonden dit jaar kaarten en plattegronden centraal. Plaatselijke comités die de Open Monumentendag organiseerden gaven met allerlei topografische kaarten, oude stadsplattegronden of andere (stedenbouwkundige) kaarten, de context voor de monumenten die zij hadden opengesteld voor het publiek.

Publiekstrekkers
De organisatie sprak zondag van een groot succes. Volgens de voorlichter waren onder andere het Vredespaleis in Den Haag, de Commandobunker in Scheveningen en de vernieuwde universiteitsbibliotheek in Utrecht publiekstrekkers. In Amsterdam stond het Koninklijk Paleis op de Dam onder grote belangstelling en in Eindhoven mochten de oude fabrieksgebouwen van Philips het weekeinde op veel bezoekers rekenen.

De organisatie maakte zondag het thema van volgend jaar bekend: de smaak van de 19e eeuw. De Open Monumentendag vindt dan plaats in het weekend van 11 en 12 september. Vorig jaar trok de Open Monumentendag 900.000 bezoekers.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.