Open oproep Bouwen aan Talent 2021 voor ervaren ontwerpbureaus

Nieuws

Open oproep Bouwen aan Talent 2021 voor ervaren ontwerpbureaus

Door: Petra Starink | 26-05-2021

Het Stimuleringsfonds zoekt ervaren ontwerpbureaus binnen de disciplines vormgeving, architectuur en digitale cultuur die dit jaar een samenwerkingstraject voor een periode van ongeveer 3 maanden willen aangaan met een talentvolle, startende maker of ontwerper. In deze eerste ronde, die open staat tot en met 21 juni 2021 kunnen ontwerpbureaus een onderzoeksvoorstel indienen.

Startende ontwerpers

Hierna wordt de tweede ronde, gericht op startende ontwerpers en makers, geopend en worden de matches gemaakt. Er is ruimte om circa 30 samenwerkingen te ondersteunen. In augustus staat een herhaling van de oproep gepland waarin nog eens rond de 70 samenwerkingstrajecten mogelijk worden gemaakt. Aansluitend kunnen in juli in de tweede ronde ontwerptalenten op de geselecteerde onderzoeksvoorstellen reageren en wordt een match tussen bureau en ontwerper gemaakt. Het fonds verstrekt dan een subsidie aan zowel de studio als de ontwerper.

Doel van de oproep

Het doel van de oproep is de aansluiting van startende ontwerpers met het werkveld tijdens covid-19 te versterken en het werkveld tijdens deze crisis te ondersteunen door extra ruimte te creëren voor verdiepend onderzoek en experiment.  Het totaal beschikbare budget voor ronde 1 en ronde 2 is € 375.000, waarmee 30 voorstellen kunnen worden geselecteerd. Het beschikbare bedrag per samenwerkingstraject is € 12.500 (€ 6250 voor het ontwerpbureau en € 6250 voor de startende ontwerper).

Voor wie bestemd?

Het Stimuleringsfonds roept in deze eerste ronde ontwerpbureaus vanuit de gehele breedte van de creatieve industrie op om een voorstel in te dienen. Te denken valt aan studio’s, architectenbureaus, collectieven, game developers, mode labels of andere vormen van professionele ontwerppraktijken. Meer informatie over deelname, inzendingen is hier te vinden.

Fotografie: Martin Wengelaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.