Open oproep Bouwen aan talent voor ervaren ontwerpbureaus

Nieuws

Open oproep Bouwen aan talent voor ervaren ontwerpbureaus

Door: Petra Starink | 17-08-2021

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt ervaren ontwerpbureaus binnen de disciplines vormgeving, architectuur en digitale cultuur die dit jaar een samenwerkingstraject voor een periode van 3 maanden willen aangaan met een talentvolle, startende maker of ontwerper. In deze tweede ronde, die open staat tot en met 13 september 2021 kunnen ontwerpbureaus een onderzoeksvoorstel indienen. Er kunnen 69 ontwerpbureaus worden ondersteund.

Werken aan actuele vraagstukken en ontwerpopgaven

Het Stimuleringsfonds biedt met deze oproep de mogelijkheid aan ervaren ontwerpbureaus om samen met startende makers en ontwerpers te werken aan actuele vraagstukken en ontwerpopgaven. Het traject betreft een werkperiode van drie maanden, waarbij het ontwerpbureau en de starter direct samenwerken om een specifiek onderwerp verder uit te diepen. De aanvraag is relatief makkelijk en snel op te stellen.

Vanaf begin oktober kunnen de startende ontwerptalenten – die maximaal 4 jaar werkzaam zijn in de creatieve industrie – middels een nieuwe open oproep op de geselecteerde onderzoeksvoorstellen inschrijven. Daarna wordt door een externe adviescommissie een match tussen bureau en ontwerper gemaakt. Het fonds verstrekt dan een subsidie aan zowel het ontwerpbureau als de startende ontwerper.

Lees hier meer over de oproep en het indienen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.