Open Oproep Prins Clausbrug Dordrecht

Open Oproep Prins Clausbrug Dordrecht

Nieuws, Prijsvragen
Door: Jacqueline Knudsen | 10-12-2014

De gemeente Dordrecht wil de ontwikkelingslocatie de Staart / Stadswerven en de historische binnenstad met elkaar te verbinden door middel van een langzaamverkeersbrug over het Wantij. De 120 meter lange brug moet de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte aan beide zijden van de brug versterken. De gemeente schrijft een openbare ideeënprijsvraag in twee rondes uit onder ontwerpteams, en heeft de intentie om tot uitvoering van het winnend ontwerp te komen.

Prijsvraag

In de eerste ronde wordt gevraagd om een beknopte visie op de opgave. Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke vakjury minimaal 3 en maximaal 5 inzendingen. In de tweede ronde wordt gevraagd om uitwerking van de visie tot een architectonisch en technisch structuurontwerp. Hiervoor ontvangen de inzenders ieder een vergoeding van € 12.500 (excl. btw). De ingediende ontwerpen worden tentoongesteld, waarbij aan de bezoekers van de tentoonstelling de mogelijkheid wordt geboden om hun reactie op de voorstellen te geven. De jury betrekt deze reacties bij de beoordeling van de inzendingen in de tweede ronde. De intentie van de uitschrijver is om tot uitvoering van het winnend ontwerp te komen.

De jury bestaat uit: Jan Brouwer, Paul Achterberg (Atelier Quadrat), Hans van Heeswijk, Evelyn Jansen (Stichting De Stad), Leo Wagemans (hoogleraar civiele techniek TU Delft)

Informatiebijeenkomst

Op maandag 15 december van 14-16 uur informeert de gemeente Dordrecht geïnteresseerden in deelname nader over de opgave en het verloop van de prijsvraag. Wie wil deelnemen aan deze informatiebijeenkomst moet zich daartoe uiterlijk 12 december 16.59 uur aanmelden via Architectuur Lokaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.