Open Oproep Scout Nights 2022

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Open Oproep Scout Nights 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-01-2022

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert de Scout Nights. Deze zijn speciaal voor makers en ontwerpers die recent een praktijk zijn begonnen op het gebied van vormgeving, architectuur of digitale cultuur. De focus ligt op mensen die geen HBO kunstvakopleiding hebben afgerond en een talentontwikkelingsbeurs willen aanvragen. Voor deze groep geldt: dien uiterlijk 21 februari 17.00 uur je portfolio in.

Tijdens de Scout Nights krijgen autodidacte makers of makers met een MBO-opleiding in een ontwerprichting de gelegenheid om voor een kleine jury hun werk te pitchen. Hiermee stelt het fonds deze mensen – met verschillende sociale, economische en culturele achtergronden – in staat hun ontwerppraktijk verder artistiek te ontwikkelen en te professionaliseren.

Dit jaar organiseert het SCI Scout Nights in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Voor elke Scout Night worden op basis van portfolio maximaal tien makers uitgenodigd om te pitchen. De jury selecteert in elke stad maximaal vijf kandidaten die € 1.000 ontvangen. Hiermee kunnen ze een ontwikkelplan opstellen voor de tweede selectieronde.

Aanmelden

Wil je meedingen naar deelname voor een Scout Night? Stuur dan een mail naar [email protected]. Zet in het onderwerp de stad waar je wilt pitchen. Je ontvangt dan meer informatie over de procedure en een formulier dat je samen met je cv en portfolio retour moet sturen voor 21 februari 2022, 17:00 uur.

Meer informatie over de selectie, voorwaarden voor deelname en het vervolg is te vinden op via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.