Openbare jubileum-wandeling door Groningse Ebbingekwartier

Actualiteiten, Nieuws

Openbare jubileum-wandeling door Groningse Ebbingekwartier

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-05-2023

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan, organiseert DAAD Architecten op 13 mei een wandeling over het Groningse Ebbingekwartier. De tour over het voormalige CiBoGa terrein zal in het teken staan van de ontstaansgeschiedenis van dit nieuwe stadsdeel en is gratis toegankelijk.

Iedereen is welkom om op zaterdag 13 mei aanwezig te zijn bij de interactieve stadswandeling door het Ebbingekwartier. De start vindt plaats bij De Kroon: de 30 meter hoge woontoren waarmee de ruim twee decennia lange stadsontwikkeling van het gebied wordt voltooid.

‘De ontwikkeling van het voormalige Circus Boden en Gasterrein valt samen met de ontstaansgeschiedenis van ons bureau’, vertelt architect en DAAD oprichter Rob Hendriks. Als coördinerend architect was DAAD nauw betrokken bij de uitwerking van plannen voor nationale en internationale architecten als S333 Studio for Architecture Urbanism en architect Will Alsop.

De Kroon

Nadat het bureau onder andere plannen realiseerde voor het Paleis en de parkeergarage wordt nu, vijfentwintig jaar later, met DAADs ontwerp voor De Kroon een silhouet van drie geschakelde woontorens letterlijk de kroon op het werk gezet. ‘Het leek ons een passend moment om ook het jubileumjaar van ons bureau feestelijk af te sluiten’ aldus Hendriks.

‘Deelnemers aan de wandeling worden meegenomen door de veelbewogen geschiedenis van het gebied en krijgen te horen over de successen én mislukkingen. We willen mensen vooral zelf laten ervaren hoe je als ontwerper kunt kijken naar de stad.’

Ter ere van het jubileum is tevens een korte film gemaakt, die een inkijk geeft in DAADs betrokkenheid bij de ontwikkeling van het Ebbingekwartier. Naast Rob Hendriks zal voormalig stedenbouwkundige van de gemeente Groningen Harmen Postma vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Praktisch

  • Datum: Zaterdag 13 mei 2023
  • Tijd: 14.00 15.30u
  • Kosten: gratis
  • Startpunt: Ingang van De Kroon, op de kruising van de Kolendrift, Bloemsingel en Vrijdemalaan.
  • Inschrijven: stuur een mail naar [email protected]
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.