Oplevering Flux Eindhoven

Oplevering Flux Eindhoven

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-11-2014

Vrijdag 28 november wordt door Bouwbedrijf BAM het nieuwe gebouw van de TU Eindhoven, Flux, opgeleverd. Het gebouw bestaat uit 26.000 vierkante meter en biedt onderdak aan de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde. Het ontwerp is van Architectuurstudio HH. De realisatie van Flux is een belangrijke stap in de omvorming van het universiteitsterrein tot TU/e-Science Park. 

Veel licht en open ruimtes

In Flux zitten laboratoria, kantoren, practicumruimtes, onderwijszalen en een fietsenkelder voor 1000 fietsen. Er komt daarnaast nog een kleine supermarkt op de begane grond. Het gebouw is intern zeer ruimtelijk met een grote vide en verbindingen tussen de twee zijdes van het gebouw. Flux is duurzaam qua bouw en gebruik, dit was een van de vereisten vanuit de TU/e.

Woontoren met 400 woonunits

De nieuwbouw was hard nodig omdat Electrial Engineering en technische Natuurkunde gehuisvest waren in gebouwen uit de jaren zestig die niet meer voldeden: N- laag dat inmiddels gesloopt is, en Potentiaal. Het leegkomen van Potentiaal is belangrijk in de omvorming van de campus tot TU/e-Science Park. Bouwconcern Dura Vermeer gaat het zestien etages tellende Potentiaal ombouwen tot een woontoren met 400 woonunits, dit is omdat de universiteit een levendige campus wilt gericht op onderwijs, wonen en sport. Voor het gebouw zal het terrein een aantrekkelijk groen gebied zonder autoverkeer worden. De officiële opening van het gebouw zal naar verwachting in september 2015 plaats vinden.

Foto: BAM en TU Eindhoven/Bart van Overbeeke

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.