Opening panden 1646 en Crossing Border

Opening panden 1646 en Crossing Border

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-04-2008

Vrijdag 25 april worden twee bouwprojecten geopend waarvoor In Situ architecten in 2005 de opdracht kreeg van de gemeente Den Haag. Twee oude woon- winkelpanden werden grondig verbouwd tot thuishaven voor een eigentijdse culturele instelling.

1646
Voor kunstenaarsinitiatief 1646 werd het onderkomen aan de Boekhorststraat geheel vernieuwd tot permanente ateliers en exporuimte die naar wisselende behoefte zijn aan te passen aan het actuele programma. De binnen het pand bloeiende creatieve expressie wordt ook op straat zichtbaar via een driedimensionale vitrine.

Crossing Border
Aan de Weimarstraat is een pand omgebouwd tot theater en kantoor met woning voor de zeer productieve Haagse organisatie Crossing Border. In de voorgevel van dit pand wordt het beeld bepaald door originele Jugendstil elementen die tijdens de sloop tevoorschijn kwamen, terwijl binnen middels strategische doorbraken de beperkte afmetingen aaneen zijn gesmeed tot een sterke ruimtelijke eenheid. De nieuwe inrichting biedt nu een flexibel podium voor de geprogrammeerde activiteiten.

In beide projecten is de bestaande bouw uitgebreid en zijn oorspronkelijke elementen uit het pand met eigentijdse en hergebruikte materialen gecombineerd. De bouwprojecten dragen in belangrijke mate bij aan de culturele impuls van beide straten.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.