Opening trap ENCI –Groeve

Opening trap ENCI –Groeve

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-04-2017

Op woensdag 12 april 2017 wordt de ENCI-Groeve in Maastricht geopend voor publiek, ook gaat de trap, die gebouwd werd in 2015 en ontworpen is door  Rademacher & de Vries Architecten open. Na de afdaling van de trap word je een stukje door het oude kalksteengangenstelsel geleid. De route door de groeve symboliseert een deel van de oude Luikerweg tussen Maastricht en Luik.

Uitzichtplatform

Spectaculair is het uitzichtplatform bij de trap met een uitzicht van 360 graden rond. Het langwerpige, in staal uitgevoerde platform strekt zich vanuit de bosrand over de groeverand uit en bevindt zich 40 meter boven de bodem van de groeve. Het uitzichtplatform is 18 meter lang en 3 meter breed en bevat een roostervloer.

Speciale app

Natuurmonumenten en Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied organiseren met ondersteuning door ENCI tal van activiteiten op deze speciale publieksdag om de bezoekers kennis te laten met het opengestelde deel van de groeve. Vooraf kan men de speciale app NatuurRoutes van Natuurmonumenten downloaden.

Dagelijks geopend

De groeve is van 12 april tot 1 september dagelijks geopend van 8 tot 20 uur. Van 1 september tot 1 april is de groeve voor publiek geopend van 9 tot 17 uur.
Kijk voor het programma op www.natuurmonumenten.nl

In ArchitectuurNL 03 2017 volgt een interview met Rademacher & De Vries.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.