Opening TU-Noordgebied

Opening TU-Noordgebied

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-10-2017

Na jaren van herontwikkeling, renovatie en nieuwbouw is de studentenwooncampus in het Delftse TU-Noordgebied voltooid. Studentenhuisvester DUWO huisvest hier 900 studenten. Donderdag 5 oktober wordt de wooncampus TU-Noord officieel geopend.

Herontwikkeling

De herontwikkeling van het TU-Noordgebied werd afgelopen jaar afgerond met nieuwbouw van ruim 330 woningen, een International Student House (ISH) en een nieuw kantoor van DUWO met PhD-woningen aan de Kanaalweg. Het gaat om het sluitstuk van een groot project dat acht jaar geleden begon met de herontwikkeling en nieuwbouw van het eerste studentencomplex. De monumentale, oude TU-gebouwen, grotendeels verlaten en toe aan een nieuwe functie, werden stap voor stap aangepakt.

Renovatie en transformatie

Vanaf 2009 werden vier grote complexen gerenoveerd of nieuw gebouwd: Mijnbouwplein 11 (voormalig Laboratorium voor Technische Fysica, nu 95 studentenwoningen); Michiel de Ruyterweg/De Vries van Heijstplantsoen (voormalig Laboratorium voor Analytische Scheikunde met achterliggende nieuwbouw van ruim 300 woningen); Kanaalweg 3a (voorheen 2b, voormalig Laboratorium voor Toegepaste Natuurkunde en Elektrotechniek, nu 47 PhD-woningen en hoofdkantoor van DUWO) en het International Student House (nieuwbouw, 332 woningen, bedrijfsruimte en Common Room aan de Prof. Schermerhornstraat + 13 internationale studentenverenigingen in Kanaalweg 4, voorheen DUWO-kantoor). De gebouwen van de laatste fase werden vanaf eind 2016 betrokken. Het ISH werd ondertussen ingericht als centrale ontmoetingsplek en als ‘stedelijke’ huiskamer voor internationale studenten. De grote Common Room, en de huisvesting van verenigingen voor internationale studenten dragen daar in belangrijke mate aan bij, evenals toekomstige voorzieningen voor gezondheidszorg en horeca.

Betrokken architecten en bouwers van de laatste fase in de herontwikkeling zijn: DP6, Schakel en Schrale en DWA voor Kanaalweg 3a en Cepezed en Waal voor Prof. Schermerhornstraat en ISH.

De officiële opening van het TU-Noordgebied is 5 oktober om 16.00 uur door burgemeester Marja van Bijsterveldt.

TU Noord overzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.