Opening Villa Jongerius

Nieuws

Opening Villa Jongerius

Door: Petra Starink | 22-05-2013

Vrijdag 24 mei wordt Villa Jongerius in Utrecht geopend. Jan Jongerius was een eenvoudige hoveniersjongen die het schopte tot succesvol fabrikant. Met Amerikaanse  opdrachtgevers als Texaco en Ford groeide de N.V. van Jongerius uit tot een van de belangrijkste Forddealers van ons land. Om zijn succes te bekronen ontwierp Jan Jongerius in 1938 zijn eigen villa, tuin en kantoor in een on-Nederlandse stijl. In 1955 ging het bedrijf failliet. Het complex kwam in handen van Defensie. Na enkele jaren leegstand werd de villa eind 20e eeuw gekraakt. In 2007 startten de plannen voor restauratie van de villa.

Na een restauratie van bijna drie jaar wordt in mei 2013 Villa Jongerius officieel geopend. Dankzij de inzet van een aantal kleinkinderen van Jan en Heinnie Jongerius is de villa nu weer in oude glorie hersteld. De villa wordt gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten en de Jongerius Live concerten. De opening wordt verricht door de nog enige in levende zijnde dochter, Truus Jongerius. De restauratie en herbestemming van Villa Jongerius is uitgevoerd door FBW Architecten in Utrecht.

Presentatie boek

Tijdens de opening wordt het boek  ‘ t Komt in orde ‘ het ware verhaal achter Villa Jongerius gepresenteerd. Auteur is Bettina van Santen.  Het boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Matrijs of via 030- 2343148.

Open dag

Op zondag 26 mei van 12.00 tot 16.00 uur is voor belangstellenden de villa en tuin te bezichtigen. Ook het kantoor van Jan Jongerius en diverse Ford oldtimers zijn te bewonderen.Voor meer informatie over Vila Jongerius  kijk op www.villajongerius.nl

Foto’s: Jacqueline Knudsen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.