Opening woon en bedrijfsruimte de Trip

Nieuws

Opening woon en bedrijfsruimte de Trip

Door: Petra Starink | 16-05-2017

Nieuwbouwproject ‘de Trip’ aan de Helling in Utrecht is een duurzame woon-en bedrijfsruimte nabij station Utrecht Vaartsche Rijn. Het bouwkundig ontwerp is gemaakt door VMX Architects. Het is het eerste gemengde startersproject in Nederland met het oplevercertificaat ‘Very Good’ van BREEAM. Vrijdag 19 mei wordt de Trip officieel geopend.

Rotsoord

Het voormalige bedrijventerrein Rotsoord is getransformeerd tot een creatief woon- en werkgebied voor starters en ondernemers en bestaat uit 253 startersappartementen, 1.500m2 bedrijfsruimte voor horeca en creatieve ondernemers, en parkeervoorzieningen voor fiets en auto.

Zonnestroom

Opdrachtgever Jebber heeft een prestatiecontract voor 20 jaar afgesloten met aannemerscombinatie COM4Trip (Boele & Van Eesteren, Klimaatgarant, Giesbers & Van der Graaf en VolkerWessels Vastgoedbeheer) voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van de gebouwen en de installaties. Het project is voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO), die in combinatie met warmtepompen en zonnestroom duurzame energie oplevert. Horeca-exploitanten en ondernemers hebben in hun ruimte een aantal duurzame maatregelen (BREEAM-credits) getroffen. Alle startersappartementen zijn aangesloten op zonnepanelen. Bewoners en ondernemers kunnen binnenkort ook participeren in het duurzame mobiliteitsproject BlueTrip, dat een abonnement op milieuvriendelijke vervoermiddelen biedt.

Beeld: Jebber

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.