Opknapbeurt monumentale ingang Blijdorp

Opknapbeurt monumentale ingang Blijdorp

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-07-2008

De monumentale entree van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam wordt opgeknapt. De werkzaam-heden aan dit door de beroemde architect Sybold van Ravesteyn ontworpen stukje dierentuin vangen al eind dit jaar aan en moeten in 2009 zijn afgerond.

Het project omvat het hekwerk, de kassahuisjes, het directiekantoor en de voormalige Winkel van Sinkel, die nu verscholen ligt achter het verblijf van de zwartvoetpinguïns. Deze dieren verhuizen, waarna de ‘winkel’ zijn horecafunctie terugkrijgt, inclusief een sfeervol terras.

Grandeur
Motor achter de restauratie is de Stichting Volkskracht Historische Monumenten. Architect ir. Kees Rouw begeleidt de klus. Directeur Ton Dorresteijn van Blijdorp kan haast niet wachten: “De ingang krijgt weer de grandeur van Diergaarde Blijdorp in de beginperiode. Mooi gerestaureerd, maar wel aangepast aan de huidige tijd.”

‘Volkskracht’ is nog op zoek naar kleurenfoto’s uit de eerste jaren van Diergaarde Blijdorp, om aan de hand daarvan het uiterlijk van de originele entree zo dicht mogelijk te kunnen benaderen.

Bron: Algemeen Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.