Van Dongen-Koschuch maakt ontwerp Musis Sacrum

Nieuws

Van Dongen-Koschuch maakt ontwerp Musis Sacrum

Door: Petra Starink | 17-09-2014

Van Dongen-Koschuch Architects and Planners gaat het ontwerp maken voor de verbouwing van Musis Sacrum in Arnhem. Ook komt er een multifunctionele nieuwe zaal die geschikt is voor alle soorten van muziekproducties. Het bureau uit Amsterdam won het Europese aanbestedingstraject dat de gemeente Arnhem dit voorjaar startte. Vijf architectenbureaus waren geselecteerd om hun visie te geven op de uitbreiding van een nieuwe zaal en opknapbeurt voor het hele pand.

Transparant gebouw

De beoordelingscommissie is unaniem van oordeel dat de visie Van Dongen-Koschuch Architects en Planners het meest passend is. De vraag aan de deelnemende architectenbureaus was om een toegankelijk, uitnodigend, verleidelijk en transparant gebouw te ontwerpen, dat past bij de omgeving en geschikt is voor veel verschillende activiteiten. Het gebouw moet tevens een thuis zijn voor Het Gelders Orkest. De muziekfunctie staat daarmee voorop. Van Dongen-Koschuch bedacht een paviljoen dat van alle kanten transparant is en het bestaande monument op een juiste manier aanvult.

Multifunctionele zaal

De bouw van een nieuwe zaal is onderdeel van een grote opknapbeurt van Musis Sacrum. Het monumentale deel van het gebouw wordt grotendeel in oude luister hersteld en de aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt. Die aanbouw maakt plaats voor de nieuwe multifunctionele zaal. De start van de bouw is medio 2015 gepland. De verbouwing kost ruim 18 miljoen euro.

Lees ook: Architecten geselecteerd voor Musis Sacrum

Bron en beeld: Gemeente Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.