Opnieuw allure voor badplaats Zandvoort

Opnieuw allure voor badplaats Zandvoort

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-02-2009

Het centrum van Zandvoort gaat flink op de schop. De gemeente wil met een groots opgezet bouwplan van 60 miljoen euro iets van de badplaatsallure van weleer terughalen. De komende jaren gaat de bebouwing in het gebied Louis Davidsstraat, Prinsesseweg en Cornelis Slegersstraat tegen de vlakte.

Twee scholen, een gemeenschapshuis, het busstation, het postkantoor, een supermarkt en 22 woningen maken plaats voor het Louis Davidscarré (LDC). Dat worden 225 woningen, een grotere supermarkt, een groot nieuw schoolgebouw met kinderdagverblijf en peuterspeelzalen, een nieuwe bibliotheek, ruimte voor sociaal-culturele activiteiten, een marktplein, een apotheek en huisartsencentrum en een parkeergarage voor 500 auto’s.


Zandvoortse stijl
Volgens de gemeente is er veel werk gemaakt van de architectuur. Dus geen zielloze betonblokken, maar ‘speelse’ huizenbouw in ’typisch Zandvoortse stijl’. “Lichte kleuren, gebruik van hout, puntdaken, erkertjes en veranda’s”, vertelt wethouder Wilfred Tates.

Echt historiserend zal de bouw niet worden. “Het is ontworpen met een knipoog naar het verleden en de strandhuisjes.”

Allure
De aannemer moet behoorlijk aan de bak, want de gemeente verwacht dat het grote complex in de zomer van 2010 klaar is, over anderhalf jaar. Als alles volgens de planning verloopt is het totale plan rond 2014 klaar.

Tates hoopt dat met deze radicale ingreep dit deel van Zandvoort iets van de oude badplaatsallure zal terugkrijgen. “Het resultaat moet zo zijn dat mensen denken: ik ben in Zandvoort. En dan op een positieve manier.”

Bron: IJmuider Courant

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.